Regionalni cenar kompetentnosti

Tehnička škola
Čakovec

Tehnička škola Čakovec bilježi 130 godina postojanja i najveća je srednja škola u Međimurskoj županiji. U školskoj godini 2020./2021. obrazuje 800 učenika u 37 razrednih odjeljenja u područjima elektrotehnike, računalstva i strojarstva.

“Tehni(č)ka – izazov za budućnost” – geslo je TŠČ.

U skladu s geslom, škola kontinuirano ulaže značajna sredstva u opremanje i osuvremenjivanje školskih prostora i praktikuma za praktičnu nastavu. Uz najsuvremeniju opremu za nastavu iz strojarstva, računalstva i elektrotehnike,  trud i znanje djelatnika škole te vrijedne učenike, ostvaruju se zapaženi rezultati na natjecanjima iz različitih strukovnih i općeobrazovnih područja, vrlo visoki stupanj upisa učenika na visokoškolske ustanove, ali i prepoznata kvaliteta završenih kadrova na tržištu rada.

Provedbom EU i nacionalnih projekata škola dodatno jača materijalne kapacitete i ljudske resurse.

Nakon što je imenovana Regionalnom centrom kompetentnosti u strojarstvu, škola je u 2020. godini potpisala Ugovore o provedbi dva EU projekta putem kojih će se financirati Regionalni centar kompetentnosti. Ukupna vrijednost projekata iznosi 56 milijuna kuna, od čega iz Europskog fonda za regionalni razvoj 29.993.165,98 kuna, a iz Europskog socijalnog fonda 26.191.548,75 kuna. Time se Tehnička škola Čakovec razvija u mjesto izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u području strojarstva.

Kontakt

Kontakt informacije Tehničke škole Čakovec nalaze na službenoj web stranici