Nastavnici Tehničke škole Čakovec u Eisenstadtu i Bratislavi

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

S ciljem učenja iz primjera najbolje prakse, krajem rujna dvanaest nastavnika iz Tehničke škole Čakovec sudjelovalo na trodnevnom studijskom putovanju u Eisenstadt i Bratislavu.

Putovanje je započelo posjetom Tehničkoj školi Eisenstadt u kojoj se obrazuju učenici za tehnička zanimanja u područjima zrakoplovstva, mehatronike, strojarstva, materijala i strojne obrade. Nastavnike TŠČ-a u Školi su dočekali ravnatelj škole Thomas Schober te voditelj Odjela za materijale Hannes Giefing. U sklopu studijskog putovanja profesori Tehničke škole Čakovec imali su priliku istražiti austrijski školski sustav i upoznati se s pedagoškim pristupom učenicima.

Nakon vrlo inspirativnog posjeta Tehničkoj školi Eisenstadt, nastavnici su nastavili putovanje u Bratislavu gdje su idući dan  posjetili Dualnu Akademiju.

U Dualnoj akademiji školu i strukovno obrazovanje u Slovačkoj predstavili su i na mnogobrojna pitanja odgovorili, ravnateljica Ana Spačekova te voditelj Odjela za strukovno obrazovanje Milan Rachela. Nakon prezentacije nastavnici su obišli učionice te praktikume i laboratorije gdje učenici odrađuju praktičnu nastavu iz područja elektrotehnike, računalstva i strojarstva.

Posljednjeg dana, organiziran je posjet tvornici VW u Bratislavi. Dualna Akademija usko surađuje s koncernom Volkswagen te učenici i polaznici škole imaju mogućnost odrađivanja  praktične nastave odrađuju u tvornici automobila koja se nalazi neposredno uz samu školu. 

Puni dojmova i novih spoznaja nastavnici su svoja iskustva prenijeli ostalim kolegama i učenicima Tehničke škole Čakovec.