Tehnička škola Čakovec domaćin predstavnicima Europske komisije

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

U Tehničkoj školi Čakovec, regionalnom centru kompetentnosti u strojarstvu, u srijedu, 29. studenog 2023. održan je sastanak na kojem su sudjelovali predstavnici Glavne uprave za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključenost Europske komisije te predstavnici nadležnih nacionalnih institucija – Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Predstavnici su imali priliku upoznati se s projektima „Uspostava RCK u strojarstvu SJEVER – Tehnička škola Čakovec“ te „Škole jednakih mogućnosti u Međimurskoj županiji u školskoj godini 2022./2023.“

Gostima se, osim ravnatelja Škole, gospodina Dražena Blažeke i voditeljice projekta, Mihaele Pancer Zadravec, obratila i predstavnica Međimurske županije, Nives Kolarić Strah, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport.

Međimurska županija korisnik je projekta „Škole jednakih mogućnosti u Međimurskoj županiji“, koji se provodi od 2015. godine u ukupno 18 osnovnih i 5 srednjih škola, a među kojima je i Tehnička škola Čakovec. Među 57 asistenata i komunikacijskih posrednika koji pružaju pomoć u nastavi i podršku u Međimurskoj županiji je i Lana Granatir koja radi u Tehničkoj školi Čakovec i koja je svoje iskustvo pomoćnice u nastavi predstavila i našim gostima.

Tijekom posjeta, gosti su imali priliku vidjeti novoizgrađene i novoopremljene prostore te konkretne projekte koji se realiziraju na novim i suvremenim strojevima i opremi. S obostranom željom za daljnjom suradnjom, nadamo se da će ovakvih posjeta biti još i više.