4YFN Start up konferencija i sajam mobilne industrije MWC 2023

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Pobjednici strojarskih HUBova, članovi projektnog tima i profesori posjetili su 4YFN START UP konferenciju i Sajam mobilne industrije MWC 2023 koji su se održavali od 27. veljače do 2. ožujka 2023. godine u Barceloni.

Ovaj izuzetni događaj svjetskog ranga privukao je preko 85 tisuća posjetitelja iz cijelog svijeta te se odvijao na oko 100 tisuća kvadratnih metara izložbenog prostora. Organiziran je u 8 zgrada/paviljona, pri čemu je zadnji 8. paviljon bio rezerviran za startupove i 4YFN konferenciju, dok se u ostalih 7 održavao sajam mobilne industrije.

Ključni razlog posjeta bio je 4YFN konferencija. 4YFN je jedan od najvećih svjetskih startup događaja kojem je cilj podržati startupove, investitore i tvrtke da se povežu i zajedno pokrenu nove poslovne pothvate. Konferencija je obuhvatila niz predavanja na razne teme; od financiranja, AI, networkinga pa do promjene poslovanja u doba pandemije i zdravlja.

U četiri dana trajanja, više od 300 osnivača i direktora startupova razmjenjivalo je ideje, znanja i iskustva, tražilo partnere te potencijalne izvore financiranja.

Mnogobrojna zanimljiva predavanja i prezentacije inovativnih ideja i proizvoda pružile su posjetiteljima svojevrsni „pogled u budućnost“ inovacija i novih tehnologija. Jedno od najzanimljivijih predavanja bilo je o utjecaju umjetne inteligencije na budućnost poslovanja. Govornici su predstavili primjere primjene AI-a u različitim industrijama te istaknuli prednosti i izazove koje ona nosi.

Na konferenciji su se također mogli čuti primjeri startupova koji su svoje poslovanje uspješno skalirali i proširili na globalno tržište. U panel diskusijama raspravljalo se o temama poput financiranja startupova, izazova u poslovanju u doba pandemije, rasta i širenja poslovanja te očekivanjima investitora.

Uz predavanja, na konferenciji su se predstavile i brojne inovativne tvrtke i startupovi, a posjetitelji su mogli sudjelovati u različitim radionicama i prezentacijama proizvoda i usluga.

Pobjednici strojarskih HUBova imali su priliku upoznati se s najnovijim tehnološkim trendovima i inovacijama, kao i umrežiti se s drugim poduzetnicima. Osim upoznavanja s inovacijama i novim tehnologijama, članovi projektnog tima imali su priliku upoznati se i s načinom organizacije i funkcioniranja ovog događanja.

Ukratko, 4YFN konferencija bila je prava meka za inovativne ideje, poslovne kontakte i umrežavanje te pružila je priliku svima koji su u svijetu inovacija da se upoznaju s najnovijim trendovima i tehnologijama.