Edukacije za vodstvo Regionalnog centra kompetencija Tehničke škole Čakovec

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Nakon uspostave modela kompetencija za vođenje i upravljanje regionalnim centrom kompetencija (RCK), provedena je i procjena kompetencija za vodeći tim Regionalnog centra kompetencija Tehničke škole Čakovec. Vodeći tim sastavljen je od voditelja RCK, koji je u okviru projekta zaposlen od ožujka 2022. godine, ravnatelja te voditelja stručnih vijeća strojarstva i elektrotehnike.

Temeljem rezultata procjene kompetencija vodstva RCK, kreiran je program edukacija koje će se provoditi do završetka trajanja projekta. Prva edukacija na temu Osnove financija održana je 17. listopada i na njoj je vodstvo RCK upoznato s osnovnim financijskim izvještajima, poreznim sustavom i načelima poslovnih financija.   

Druga u nizu edukacija na temu Strategija razvoja obrazovnih usluga održana je 10. studenog. Na edukaciji su bile obrađene teme kao što su: gospodarski i društveni kontekst znanja; u ratu za talente i važnost „eko sustava”; hrvatski obrazovni pokazatelji; kultura rada i obrazovanja. Također, predstavljen je alat „Strategija plavog oceana” u strateškom razvoju.