Ljetni učenički kamp

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

U Regionalnom centru kompetencija Tehničke škole Čakovec nedavno je organiziran Ljetni kamp RCK 2023 za učenike 2. i 3. razreda tehničkih škola. Kamp se održavao od 26. do 30. lipnja 2023. i uključivao je četiri tematska područja:

  1. Strojarstvo – CAD/CAM i CNC: Učenici su učili prostoručno skiciranje, napredno korištenje AutoCAD® programa, 3D modeliranje i ispis, te su imali priliku raditi na CNC obradnom centru i istraživati mjerenje u strojarstvu.
  2. Strojarstvo – Mjerenje i kontrola kvalitete, zavarivanje, fluidna tehnika i automatizacija: Učenici su se bavili ispitivanjem materijala, zavarivanjem s analizom rezultata virtualnog zavarivanja te su istraživali fluidnu tehnologiju i automatizaciju kroz izradu pneumatskog manipulatora.
  3. Elektrotehnika i računalstvo – Obnovljivi izvori energije + Bežični prijenos – LoraWan: Učenici su se upoznali s energijom sunca kroz praktične vježbe s fotonaponskim panelima, istraživali energiju vjetra te su se bavili temama poput E-mobilitya i solarnih panela. Također su učili o bežičnom prijenosu podataka kroz LoraWan i stvarali aplikacije te konfigurirali gateway i bazu podataka.
  4. STEM – Fizika: Učenici su imali priliku istraživati područje fizike kroz različite teme poput prehrambenih navika astronauta u vakuumu, solarnu energiju i toplinu.

 

Ljetni kamp RCK 2023 pružio je učenicima izvrsnu priliku za stjecanje novih znanja i vještina u područjima strojarstva, elektrotehnike i fizike.  Inovativno osmišljene radionice dale su dodanu vrijednost njihovom obrazovanju i pružile im inspiraciju za daljnji napredak u tim područjima.